HomeBlog3 tipuri de senzori de poluare a aerului – De care ai nevoie?

3 tipuri de senzori de poluare a aerului – De care ai nevoie?

Te întrebi cum să monitorizezi calitatea aerului din jurul tău? Vrei să descoperi diverse tipuri de senzori de poluare a aerului? Verifică oferta noastră și alege soluția adaptată nevoilor tale!

Ce este smogul?

Termenul smog provine din limba engleză şi este derivat din combinația cuvintelor fum și ceață. Deși creează un fel de strat care ne protejează împotriva radiațiilor UV nocive, poate fi extrem de periculos pentru sănătate.

Unii oameni asociază smogul doar cu fabrici și zone industriale, dar, astăzi este prezent peste tot, mai ales în lunile de iarnă și toamnă când traficul auto crește drastic și folosim diverşi combustibili pentru a ne încălzi casele.

Impactul poluării aerului asupra sănătății

După cum este menționat mai sus, smogul poate avea un impact negativ extraordinar asupra sănătății noastre, deoarece contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni grave precum:

 • probleme respiratorii și circulatorii,
 • astm,
 • alergii,
 • greață,
 • dificultăți de concentrare,
 • infarct,
 • avorturi spontane. ,
 • probleme de concentrare,
 • alergii,
 • cancer
 • sau chiar moarte.

Prin urmare, merită să folosim senzori speciali care ne permit să luăm decizii informate și să ne minimizăm expunerea la substanțe nocive.

smog

3 tipuri de senzori de poluare a aerului oferiţi de Airly

Airly oferă trei tipuri de senzori de poluare a aerului care vă vor ajuta să monitorizați diverse particule prezente în aer:

 1. Airly PM – măsoară PM 1, PM 2,5, PM 10, precum și temperatura, umiditatea și presiunea.
 2. PM+GAS tip 1 – măsoară PM 1, PM 2,5, PM 10, NO2, O3, presiune, umiditate și temperatură.
 3. PM+GAS aerian tip 2 – măsoară PM 1, PM 2,5, PM 10, SO2, CO, umiditate, presiune și temperatură.

După cum puteți vedea, variantele disponibile diferă în ceea ce privește parametrii monitorizați, prin urmare, pentru a lua decizia corectă, analizează mediul în care trăieşti şi decide care este cel mai util pentru tine.

Pe scurt:

Smogul poate fi extrem de periculos pentru sănătate. Din acest motiv, merită să foloseştii soluțiile disponibile, cum ar fi aplicația pentru calitatea aerului, hărți și senzori, pentru a fi la curent cu nivelul de poluare a aerului și pentru a evita activitățile în aer liber atunci când calitatea acestuia nu este satisfăcătoare.

Vrei să explorezi subiectul în detaliu? Citeşte articolul nostru Ce este PM10 și ce este PM2,5? pentru a afla mai multe!

 

Postări recente

În vremurile crizei climatice și ale preocupărilor tot mai mari cu privire la viitorul planetei noastre, subiectele legate de lupta pentru un aer mai curat […]

Te întrebi cum să monitorizezi calitatea aerului din jurul tău? Vrei să descoperi diverse tipuri de senzori de poluare a aerului? Verifică oferta noastră și […]

Ne bucurăm să anunțăm că primii senzori Airly au ajuns deja la școlile participante. Acestea se vor bucura timp de 6 luni de o monitorizare […]