#RomaniaRespira

Campania #RomâniaRespiră a ajuns la cea de-a doua ediție.

Poluarea aerului este o problemă reală și în România. În București, între 2018 și 2019, numărul mediu de zile cu un nivel de particule în suspensie PM2.5 care depășea normele acceptate de Organizația Mondială a Sănătății a fost de 130, în timp ce între 2019 și 2020 a fost de aproape 98 de zile.

Te invităm să fii alături de noi în campania #RomâniaRespiră și să extindem împreună prima rețea de monitorizare a calității aerului din România în cât mai multe orașe.

Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi!

Partenerul nostru, Philips România, instalează 25 de senzori în oraşele din ţară care nu sunt încă acoperite de reţeaua Airly. Verifica aici lista oraşelor şi votează unde vrei să fie instalaţi noii senzori Philips.  

Cum te poți implica?
1
Alege o opțiune – donează pentru o locație la alegere sau obține propriul senzor timp de unul sau doi ani.
2
Completează datele de contact și efectuează plata conform opțiunii alese.
3
Folosește #RomaniaRespira în social media. Încurajează-ți prietenii să se alăture campaniei! Împreună puteți contribui la monitorizarea calității aerului în zona în care locuiți.
4
Participa la evenimentul nostru pe Facebook şi alege în ce zone să instalăm următorii senzori Philips
Alege o opţiune - donează pentru o locaţie la alegere sau achiziţionează un senzor - şi primeşti un voucher de 40% reducere pentru un purificator de aer Philips.
Donează
5 EUR
(24 LEI)
Alege locația
Donează
10 EUR
(48 LEI)
Alege locația
Donează
50 EUR
(237 LEI)
Alege locația
Cumpără un senzor
Airly PM Sensor
299 EUR (1 399 LEI)
Costul reprezinta pretul total al senzorului care include interpretarea datelor in aplicatie, calibrare si garantie 2 ani. Nu exista un alt cost lunar pentru alte servicii.
Costul de livrare 120 LEI
E important să știi ce calitate are aerul din jur, pentru sănătatea ta și a celor dragi!
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), poluarea aerului ucide aproximativ șapte milioane de oameni în întreaga lume, în fiecare an. De asemenea, datele OMS arată că 9 din 10 persoane respiră aer care conține niveluri ridicate de poluanți.
E important ca fiecare dintre noi să fie conştient de problemele de sănătate şi riscurile generate de expunerea la un aer poluat. Conform datelor noastre, peste 80% dintre persoanele care locuiesc în zonele urbane în care monitorizăm calitatea aerului sunt expuse la niveluri de poluare care depășesc limitele impuse de OMS.
Despre #RomâniaRespiră

Rețeaua independentă Airly monitorizează calitatea aerului în România și în alte 29 de țări. Doar împreună putem contribui la înţelegerea calităţii aerului, a nivelului de poluare şi a modului cum ne impactează în viaţa de zi cu zi.

Prin implicarea oamenilor din diferite orașe din România, cu sprijinul partenerului nostru, Philips România, în prima parte a acestui an, am reușit să extindem prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului la 115 de senzori Airly, în 18 orașe.

Cum funcționează?

Senzorii noștri furnizează date în timp real despre calitatea aerului din jurul nostru. Descărcă aplicația pentru mobil Airly pentru a fi la curent cu notificările care te atenționează cu privire la depășirea normelor de siguranță a calității aerului din zona ta.

De ce?

Până în prezent, în România, toți cei care au accesat aplicația noastră au vrut să știe mai multe despre aerul pe care îl respiră. Parametrii monitorizaţi au indicat aproape zilnic depăşiri , uneori de 600% raportat la normă.

Implică-te și tu și ajută-ne să instalăm cât mai mulți senzori care să ofere în continuare informații esențiale despre poluarea aerului din orașele în care locuim.
Află mai multe informații despre poluarea aerului din România:

Descoperă mai multe informații despre calitatea aerului în România
Condiții necesare instalării unui senzor
o suprafață perfect plană la exteriorul unei clădiri, la o înălțime de 1,5 până la 8 metri deasupra solului
o sursă de energie
o conexiune WiFi
Cum funcționează un senzor Airly?

Senzorul Airly este un dispozitiv mic care măsoară calitatea aerului în imediata apropiere. Proiectat și realizat în Uniunea Europeană, acesta măsoară în timp real concentrația a trei dimensiuni de particule nocive (PM): PM1, PM2.5 și PM10.

Senzorii noștri sunt ușor de instalat, iar procesul poate fi realizat chiar de tine în exteriorul casei. Pentru a afla mai multe despre aerul pe care îl respiri, nu trebuie decât să-l pornești. Nivelurile de poluare a aerului pot fi verificate prin intermediul aplicației de mobil Airly sau online pe airly.org/map/.

Poți configura notificări pe telefon, care vor transmite informații în timp real atunci când nivelurile de poluare acceptate au fost depășite în apropierea locațiilor pe care le frecventezi cel mai des.

Prognoza noastră de 24 de ore, extrem de precisă, despre poluarea aerului, te poate ajuta să planifici în siguranță activitățile în aer liber.

Operator de date: Airly sp. Z o.o. (Mogilska 43, 31-545 Cracovia). Ne poți contacta pe adresa de email: contact@airly.eu

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în scopul promovării activităților de marketing desfășurate pe canalul de informare ales, care se află în exercitarea intereselor legitime urmărite de Airly (articolul 6 (1) (f) GDPR

Află mai multe despre prelucrarea datelor cu caracter personal pe Politica de confidențialitate

PROMOVEAZĂ INIȚIATIVA
Dacă reprezinți un ONG sau ești lider de opinie și vrei să susții campania, te rugăm să ne contactezi.
Purificatoarele de aer pot îmbunătăți calitatea aerului de acasă
Știați că aerul din casă poate avea cu până la 5 ori mai mulți alergeni și particule poluante decât aerul din exterior?
Ventilația necorespunzătoare, substanțele chimice pe care le folosim, gătitul sau umezeala permit răspândirea sau stagnarea prafului, alergenilor, a mucegaiurilor şi a virusurilor sau bacteriilor în casele noastre, factori care cresc semnificativ riscul de apariţie a afecţiunilor respiratorii, afectează sistemul imunitar și pot contribui la probleme ale sistemului respirator sau la nivel pulmonar.
Purificatoarele de aer Philips captează şi elimină 99,97 % dintre alergenii și particulele poluante care trec prin filtrele acestora, inclusiv: polenul, acarienii, sporii de mucegai, părul de animale, fumul, bacteriile sau virusurile ultrafine de până la 0.003 microni
Parteneri
Airly
Philips
PA Digital Group